POTEMA SVERIGE

Rengöring av madrasser

En stor del av våra liv som vi tillbringar i sängen där vår kropp utsätts för nära kontakt med ohygieniska samhällen kvalster, döda hudceller, mögel, svampar och bakterier.

Forskningar visar att över 95% av madrasser, som ett resultat av användning, är förorenad, och antalet skadliga mikroorganismer kan vara upp till tio gånger högre än i damm från golvet.

VAD DÖJLER VÅRA MADRASSER?

KVALSTER – de gillar miljön fuktig, mörk och varm. De lever på hudceller från människor och snabbt föröka sig. Madrassen kan vara upp till 2 500 000 kvalster, och de producerar en stor mängd avföring som orsakar allergier.

HUDCELLER (EPIDERMIS) – under en natt vi förlorar cirka 1,5 kg – omräknas – under året det är mer än ett halvt kilo. Det ackumuleras i madrassen där attackerad av bakterier, vilket orsakar en obehaglig lukt i sovrummet.

MÖGEL – skapas av bristande ventilation i en fuktig miljö. Det finns ganska lite och kan orsaka allergi.

DAMM – brukar kallas smuts. I ett madrass finns det cirka 200g av damm.

POTEMA® ANTIALLERGISK RENGÖRING med allergisk test utan kemikalier.

Madrasser kan inte tvättas, därför uppfanns och patenterad specialiserad rengöringssystem. Maskin för rengöring madrasser POTEMA®, PRODUCERAR ULTRAJUD MED HÖG FREKVENS, som orsakar frånkoppling (separation) av smuts från insidan av madrassen. Genom att speciellt genererade vakuumet, är smuts sugs ut. Samtidigt genom UVC strålning kommer att likvidera de flesta bakterier och virus. Denna anti kemisk desinfektion fungerar även inom den medicinska sektorn. Rengöringssystemet inte förstöra material. Det producerar inte damm och är ofarlig för människor och miljö. Madrassen kan stanna i sängen och kan användas efter några minuter.

HUR TA BORT ”Oönskade gäster” – RENGÖRINGSSYSTEM POTEMA®
Rengöringstest – fastställer omfattningen av föroreningar och allergisk belastning.

Djuprengöring – det dödar bakterier och tar bort alla typer av smuts från madrassen.

Desinfektion och förnyelse – användningen av en MATERAZEN CLEAN SPRAY reducerar process av kvalsterpopulationen och gör att madrassen återfår frisk doft.

HYGIENEXPERTER rekommenderar rengöring madrassen varje 6-12 månader, i fallet med allergiker oftare.